Sunday, January 10, 2010

Workholic


untuk ustaz ustazah...cikgu cikgi...dan semua yang sudi berfikir untuk ummah :

28 hb menjadi satus ssejarah baru dalam hidupku....aku telah menjengah ke sekolah baruku....tak juga nama sekolah tapi nama kolej.....kagum aku pada hari mula persekolahan...sekolah elit katakan.....heheheheh.....hari pertama disekolah masih belum mula sesi persekolahan....semua dok sibuk mensyuarat..termasuk aku cikgu baru kene join sama meeting....dahsyat.....meeting yang penuh 'sibuk' i mean active...tak macam meeting dulu...hambar dan sepi...semua angguk-angguk geleng-geleng tunduk-tunduk....macam tulah lebih kurang.....:).....


Dah sampai sekolah baru...jumpa cik pengetua yang baru...jumpa pkhem...jumpa pk koko dan semuanya...aku dapat rasakan sumetin'...just like i not belong here...cewah...semua bergerak terlalu pantas....belum lagi sekolah dah macam2 tanggungjawab yang kene aku tanggung...kene jadi guru kelas....pastu kene itu kene ini...hm...dah nasib...tapi takpa aku macam biasa tetap tenang apajua......itu yang paling mustahak tu...kalau dok jadi kelam kabut habislah...apa pun tak dapat nak selesaikan nanti..


Pengetua baru aku seorang yang sangat 'workholic'...dia lah bagitau.....dia kalau tak datang sekolah buat kerja bleh kene flu....dia mesti buat sesuatu kerja dalam hidup dia sehari..kalau tak buat juga maknanya esok kena amik mc...hahahahah...macam tulah ceitanya...tapi pengetua baru aku ni pengetua cemerlang....memang cemerlang tengok cara dia uruskan organisasi kat sekolah ni...semua bergerak pantas macam dia....dia ada pesan saya tak nak guru saya jadi sumetin' like need to push then u will do ur work....ha...macam tulah lebih kurang dia cakap....dia nak kami semua ada inner will to make things happen....


Apa yang jelas bagi aku sekolah baru aku ni memberi aku satu erti yang sangat mendalam....walaupun aku masih belum dapat mencari nilai hakiki yang sepenuhnya terhadap sekolah ini aku berharap dari masa ke masa aku akan berjaya mencedok sedikit sebanyak ilmu pengetahuan untuk menjadi guru cemerlang di masa akan datang...mungkin bukan disekolah ini mungkin di sekolah lain....mudah-mudahan....wallahhua'alam...

0 comments:

Post a Comment

commentlah........

;

 
Design by Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons